Synliggørelse af økologisk jordbrugs bæredygtighed

Synliggørelse af økologisk jordbrugs bæredygtighed
Projektansvarlig

Formål og indhold

Ved at gøre det nemmere at gennemskue og forstå økologisk jordbrugs forskellige bidrag til en bæredygtig udvikling (fødevarekvalitet, miljø, natur og klima, husdyrvelfærd, arbejdsmiljø mv.), skal projektet styrke en fortsat positiv udvikling af den økologiske fødevareproduktion. Det skal ske ved at udvikle redskaber til at vurdere og til at formidle egenskaberne ved konkrete økologiske produktioner. Redskaber der skal kunne bruges af producenter, afsætningsvirksom­heder, forbrugere, myndigheder, forskere og organisationer.

 

Projektet gennemføres som et forskningsprojekt, hvori rådgivningstjenesten medvirker.

Elementerne i forskningsprojektet er: - Teoretisk analyse af mulighederne for helheds-analyse og -kommunikation af økologisk jordbrug, - Studie af metoder fra andre brancher til helhedsvurdering og – kommunikation, - Udvikling af redskaber tilpasset økologisk jordbrug og test på tre målgrupper:

1) Landmænd/virksomheder, 2) Kommuner/myndigheder, 3) Organisationer.